Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, avertisment dur despre coronavirus: Va intra și în România!

Sunday, 23 February 2020, 23:19 Sursă: Realitatea.NET

Fostul președinte al României Traian Băsescu a precizat, duminică seară, că ”trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău” , deoarece coronavirusul se va răspândi și în țară. Potrivit spuselor sale, acest lucru va fi inevitabil, ca urmare a circulației oamenilor, dar și pentru că sunt un milion de români în Italia.

Mai mul, Traian Băsescu sugerează transformarea școlilor în locuri de dus bolnavii, din cauza locurilor putine de cazare în spitale.

„Coronavirusul va intra și în România pentru că sunt un milion de români în Italia, nu are cum să nu intre. Nu ai cum să stăpânești acest virus dacă ai circulație de oameni. Deci trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Așa se și procedează, se ia varianta cea mai rea, dacă putem să-i facem față. Marea problema vor fi locurile de cazare în spitale. Putem transforma școli în locuri de dus bolnavii. Eu aș face-o azi, acum (cursele aeriene Italia-România, n.red.). Le-aș spune ”Dragilor, avioanele cu care ați venit nu au scară, înapoi"”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Fostul președinte crede că noul coronavirus va fi o pandemie la nivel mondial.

”Probabil va ajunge la rang de pandemie” la nivel global, „virusul ăsta pare a avea o capacitate incredibilă de a se răspândi și de a îmbolnăvi comunități întregi”, consideră Traian Băsescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL