Traian Băsescu aruncă bomba în opoziţie: fac un blat ruşinos şi degradant

Sunday, 23 September 2018, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu îşi atacă partenerii din opoziţie, acuzându-i că fac, din cate se pare, un blat ruşinos şi degradant cu PSD, în momentul în care partidul lui Liviu Dragnea se află într-o postură destul de delicată. 

Adaugă părerea ta

PNL şi USR pur şi simplu mimează opoziţia, refuzând sădepună o moţiune de cenzură, a scris fostul şef al statului într-un mesaj pe facebook.

Traian Băsescu enumeră numeroase motive care, în opinia sa, ar justifica un atac direct la adresa coaliţei de guvernământ: economia este măcinată de criza pestei porcine, dreptul la liberă exprimare a fost înăbuşit prin intervenţia violentă a jandarmilor din 10 august, guvernul Dăncilă este incapabil să utilizeze fondurile europene, alianţa PSD-ALDE scârţâie din toate încheieturile, SD este brăzdat de falii generate de lupta clicilor din interior, UDMR e nemulţumit de colaborarea cu Guvernul Dăncilă, iar aripa Ponta este într-o bătălie deschisă cu Dragnea .

"În acest context, Ludovic Orban şi Dan Barna mimează opoziţia şi depun moţiuni simple împotriva lui Carmen Dan şi a lui Daea, moţiuni care constituţional nu au nici un efect, în loc să se alăture PMP şi să depună o moţiune de cenzură sănătoasă împotriva Guvernului Dăncilă, cu ceva şanse de reuşită şi pentru a continua să ţină PSD-ul în corzi," scrie Traian Băsescu. 

"Dacă moţiunea de cenzură ar reuşi, acela ar fi şi sfârşitul lui Dragnea şi Slavă Domnului, sunt destui parlamentari PSD care îi vor capul acum când este şubrezit consistent. Moment politic mai bun pentru o moţiune de cenzură, nu poate exista .(...) Din păcate asistăm la un blat degradant pentru PNL şi USR, la fel ca blaturile din Parlament la votul legii care propunea 300 parlamentari sau cea prin care se acordă pensii speciale aleşilor din administraţia locală, când PNL a votat cot la cot cu PSD.

"Dacă USR şi PNL nu găsesc motive pentru o moţiuni de cenzură, le sugerez să ia scrisoarea puciştilor Firea, Stănescu şi Ţuţuianu, s-o numească Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi s-o depună. Din PSD vor avea sigur voturile puciştilor care sunt departe de a se dezice de acţiunea lor."