TRAGEDIE. Peste 100 de persoane au decedat în urma inundaţiilor

Tuesday, 18 September 2018, 07:41 Sursă: REALITATEA.NET

Inundaţiile care au afectat mai multe state din centrul şi sudul Nigeriei au provocat moartea a 100 de persoane din zece state, a anunţat luni agenţia nigeriană pentru urgenţe şi dezastre, relatează Reuters.

 

 
Adaugă părerea ta

Astfel de inundaţii tind să aibă loc în fiecare an în sezonul ploios, exacerbate de infrastructura slabă şi lipsa planificării de protecţie împotriva inundaţiilor, dar anul acesta pagubele au fost cele mai grave din 2012.

"Pe baza datelor disponibile, 100 de persoane au murit până acum în 10 state", a declarat Sani Datti, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Urgenţelor (NEMA), în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele zile.

El a spus că în patru state a fost declarată starea de dezastru naţional, respectiv Kogi, Niger, Anambra şi Delta, ceea ce înseamnă că guvernul federal a preluat căutarea, salvarea şi tratarea victimelor.

Inundaţiile au scufundat parţial casele din oraşul Lokoja, capitala statului Kogi. Oraşul se află la confluenţa dintre Benue şi Niger, acesta fiind cel de-al treilea fluviu al Africii, făcându-l deosebit de vulnerabil.

În jurul oraşului, localnicii au folosit canoe pentru a-şi face drum printre case. În apropiere, zidurile de control al inundaţiilor, construite de guvern, au rămas incomplete.

 

Sursa