Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedie în Mureș: O fetiță de doi ani a murit după ce un copac a căzut pe mașina în care se afla

Monday, 20 June 2016, 09:03 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, fenomene meteo violente au fost înregistrate, duminică seară şi în cursul nopţii, în mai multe localităţi din judeţ, fiind afectate sute de gospodării.

În localitatea Brâncoveneşti, a fost înregistrat cel mai grav incident, în timpul unei vijelii. Astfel, un copac a fost smuls de vânt şi s-a prăbuşit peste un autoturism în care se aflau un bărbat şi fetiţa sa de doi ani. Copila a murit în urma rănilor suferite, iar bărbatul este în spital.

În localitate, au fost doborâţi de vânt şi alţi copaci, care au căzut peste garduri sau acoperişuri.

În localitatea Cuci, oamenii spun că s-au confruntat cu o tornadă. Conform ISU, aici au fost afectate parţial 153 de acoperişuri de case, ţiglele fiind luate de vânt. Şapte acoperişuri au fost distruse complet, iar două turle de biserici s-au prăbuşit.

Toto în localitatea Cuci, duminică noapte traficul rutier a fost deviat de pe DN 15 pe străzi laterale, din cauza a doi stâlpi de beton care au căzut pe şosea, blocând drumul.

Şi în localitatea Dătăşeni, acoperişurile a150 case au fost afectate parţial, în timp ce cinci acoperişuri au fost complet distruse de vijelie. Aici au fost rupţi de vijelie şase stâlpi de electricitate, care au căzut peste garduri, garaje sau locuinţe. Două persoane au fost rănite uşor şi transportate la spitalul din Luduş.

Conform ISU Mureş, pene de curent au fost înregistrate în cel puţin 20 de localităţi, din cauza copacilor rupţi care au căzut peste liniile de medie tensiune, iar ploile torenţiale au inundat câteva zeci de gospodării din mai multe zone ale judeţului.

Echipele ISU intervin, luni, pentru evacuarea apelor şi înlăturarea copacilor rupţi.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL