Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedie în Kârgâzstan. Zeci de oameni îngropați de vii într-o alunecare de teren

Sunday, 30 April 2017, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

La fața locului și-au făcut prezența peste 250 de persoane responsabile cu salvarea victimelor, inclusiv medici și soldați.

Ministrul pentru Situații de Urgență, Kubatbek Boronov, a zburat la fața locului, la ordinul președintelui Almazbek Atambayev, pentru a lua „toate măsurile posibile” și a ajuta familiile morților, potrivit unei declarații de pe site-ul președinției.

Câteva ore mai târziu, o altă alunecare de teren a lovit un sat învecinat, îngropând trei case. Nu au fost însă victime, conform declarației date de minister.

Într-o adresă emoționantă, publicată pe canalul prezidențial de YouTube, președintele Atambayev a făcut apel la săteni să respecte sugestiile guvernamentale și să fie de acord ca locuințele lor să fie reinstalate în altă parte, pe perioada condițiilor meteorologice extreme.

Șeful statului a declarat duminică zi de doliu național, subliniind:

„Cea mai mare suferință dintre toate neplăcerile cu care ne-am confruntat în aceste ultime două sau trei zile este că locanicii care locuiau acolo nu au ascultat sfatul specialiștilor și au refuzat să se relocheze.”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL