Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fata de 16 ani găsită asfixiată după ce a inhalat apă la ştrandul Străuleşti a murit

Sunday, 19 June 2016, 09:06 Sursă: REALITATEA.NET

 

Adolescenta de 16 ani şi prietena ei, în vârstă de 12 ani, au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" după ce au fost găsite sub apă, la ştrandul Străuleşti.

 

Potrivit Poliţiei Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 20.45, prin apel la 112, a fost sesizat faptul că la un centru de agrement din Sectorul 1, două fete, de 12, respectiv 16 ani, au fost descoperite în submersie în piscina complexului.

REVOLUTIA PRETURILOR LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI

 

Tinerele au fost scoase din apă de un angajat al centrului, iar un medic SMURD aflat în zonă le-a acordat primul ajutor, ulterior fiind preluate şi transportate la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

 

Potrivit doctorului Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu”, adolescenta de 16 ani era în starea cea mai gravă, fiind vorba despre o degradare a organelor interne. Ea respira, încă de la internare, doar cu ajutorul aparatelor şi nu a răspuns la niciunul dintre tratamentele administrate. Cealaltă fată, cea de 12 ani, este şi ea în stare foarte gravă, însă dă semne că ar răspunde la procedurile medicale.

 

Anchetatorii au audiat, sâmbătă seară şi duminică, mai multe persoane care au putut da informaţii în calitate de martor despre ce s-a întâmplat la ştrand.

 Totodată, anchetatorii verifică activitatea centrului de agrement şi atribuţiile pe care le au persoanele care lucrează la acest complex, a precizat Poliţia Capitalei.

 Cercetările sunt făcute sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, pentru fapta de vătămare corporală din culpă, urmând ca, la finalizarea acestora, să se stabilească dacă vor fi şi persoane puse sub acuzare.

 Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a continuat, marţi, audierile persoanelor care ar putea da detalii despre incident, fiind chemaţi să dea declaraţii medicul SMURD care era în timpul liber în zonă şi care a intervenit pentru resuscitarea fetelor şi doi chelneri ai bazei de agrement.

Sursa: news.ro

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL