Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trafic intens la frontiere. 37.000 de oameni au trecut granița în ultimele 24 de ore. Peste 5.000 au intrat în carantină

Sunday, 24 May 2020, 16:35 Sursă: Realitatea.NET

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 19.500 persoane cu 9.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 17.500 persoane cu 9.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată, prin cele 11 puncte de frontieră, de aproximativ 25.400 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.687 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I - 3.491 (din care 1.475 pe jos), PTF Borş – 1.296, PTF Petea - 363, PTF Nădlac II – 413, PTF Vărşand – 34 etc.

În prezent, la frontiera de vest sunt operaţionale, pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automarfare (în funcţie de specificul fiecărui punct), următoarele puncte de frontieră:

-         P.T.F. Petea – judeţul Satu Mare

-         P.T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

-         P.T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

-         P.T.F. Borş – judeţul Bihor

-         P.T.F. Vărșand – judeţul Arad

-         P.T.F. Turnu – judeţul Arad

-         P.T.F. Nădlac I – judeţul Arad

-         P.T.F. Nădlac II – judeţul Arad

De asemenea, prin celelalte trei puncte de trecere deschise la graniţa comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri:

- P.T.F. Salonta - judeţul Bihor

- P.T.F. Săcuieni - judeţul Bihor

- P.T.F. Cenad - judeţul Timiş

Poliția de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, astfel încât să evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 63 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 49 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.500 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 23.800 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară pentru 5 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 4 cetăţeni români din diferite motive legale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL