Trafic de coșmar. DN 1, bară la bară. Cât se poate aștepta pentru a ajunge acasă

Wednesday, 02 January 2019, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Traficul rutier este intens, miercuri, pe DN1, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, către Bucureşti. S-a format o coloană de maşini în mişcare în zona Comarnic spre Braşov, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. Traficul de pe Valea Prahovei, supravegheat de peste 1.400 de poliţişti şi de un elicopter.

Potrivit IPJ Prahova, pe DN 1, în zona montană, traficul este intens în ambele direcţii. Coloane de maşini s-au format în zona staţiunilor Sinaia, Buşteni, Predeal şi Buşteni. Poliţiştii intervin pentru fluidizarea traficului. 

 

Traficul rutier este foarte intens pe DN1, formându-se coloane de maşini în zona mai multor staţiuni, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. Pe DN 1A se circulă cu 30-40 de kilometri pe oră către Bucureşti.

Peste 1.400 de poliţişti rutieri asigură fluidizarea traficului pe ambele sensuri ale Văii Prahovei, coordonaţi dintr-un elicopter, această rută fiind extrem de aglomerată în această perioadă, informează oficiali ai Poliţiei Rutiere.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, George Grigore, este de aşteptat ca traficul să se intensifice pe Valea Prahovei miercuri după-amiază.

„În acest moment situaţia traficului este destul de lejeră, ne aşteptăm la intensificarea traficului după orele amiezii, când foarte mulţi dintre concetăţenii noştri se vor întoarce către case din locurile unde şi-au petrecut Sărbătorile. Şi astăzi vom acţiona cu peste 1400 de poliţişti, în special pentru asigurarea unei fluenţe corespunzătoare a traficului pe intrările şi ieşirile din marile aglomerări urbane, precum şi pe Valea Prahovei sau staţiunile montane. Vom acţiona (...) şi cu 270 de radare pentru a-i tempera pe cei care încalcă prea mult regimul legal de viteză”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei Rutiere.

Miercuri, echipajele de Poliţie Rutieră sunt coordonate cu ajutorul unui elicopter. Totodată, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere le recomandă şoferilor şi două rute alternative pentru Valea Prahovei.

„Ca rută alternativă clasică (n.r. – pentru Valea Prahovei) avem DN18 A prin Cheia, de la Braşov până la Ploieşti şi încă o variantă, puţin mai lungă. prin DN72 Sinaia-Târgovişte-Bucureşti, Având în vedere că suntem şi în vacanţa copiilor, probabil că perioada de concedii se va prelungi până la sfârşitul săptămânii. Urmare a acestor lucruri noi suntem pregătiţi să acţionăm şi în zilele următoare”, a mai spus adjunctul Direcţiei Rutiere.

Coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiunea Rânca

O coadă de peste 4 kilometri de maşini s-a format la intrarea în staţiunea Rânca. În zonă zăpada este viscolită, iar utilajele de deszăpezire intervin cu dificultate din cauza numărului mare de maşini.

Potrivit Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, la intrarea în staţiunea Rânca s-a format coadă de peste 4 kilometri de maşini care vor să intre în staţiune.

În zona de creastă viscoleşte zăpada, iar autoturismele care vor să intre în staţiune fac dificilă acţionarea cu utilaje, arată sursa citată.

 

Potrivit IPJ Prahova, circulaţia rutieră este intensă pe DN1, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, către Bucureşti.

De asemenea, s-a format o coloană de maşini în mişcare în zona Comarnic spre Braşov.

Accident pe DN1, la Sinaia

Pe DN1A Cheia ninge uşor, drumarii intervenind cu material antiderapant.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri