Tradiţii din NOAPTEA DE ÎNVIERE. Dacă ţi se întâmplă asta în noaptea de Înviere, ai noroc tot anul

Friday, 14 April 2017, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

TRADIŢII DE ÎNVIERE. Dacă prima persoană care îţi intră în casă este bărbat, vei avea noroc tot anul. În noaptea de sâmbătă spre duminică credincioşii merg la biserica pentru a primi lumina Lui Hristos.

TRADIŢII DE ÎNVIERE. Fiecare îşi pregăteşte o lumânare, care poate fi şi o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămâne aprinsă tot timpul săvârşirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă.

Tradiţii şi superstiţii pentru noaptea de Înviere

– Ce facem cu ouăle vopsite?

Cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ţi l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viaţa de apoi. Dacă descoperi un ou cu două gălbenuşuri e semn de căsătorie.

În vremurile străvechi oul era oferit cadou, fiind considerat un simbol al echilibrului şi al renaşterii naturii.

TRADIŢII DE ÎNVIERE. Lumânarea de Înviere

TRADIŢII DE ÎNVIERE. Lumânarea este poate cel mai important simbol al Învierii. Ea reprezintă biruinţa vieţii asupra morţii şi a binelui asupra răului.

Tradiţia spune că după slujba, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Nu se aruncă, ci este păstrată cu sfinţenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinţei populare, lumânarea de Înviere se aprinde în faţă unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure şi furtuni.

Tradiţii şi superstiţii pentru noaptea de Înviere

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apă sfinţită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îţi va aduce noroc. În tradiţie se zice că apa păstrată de la slujba de Paşte capătă proprietăţi vindecătoare. Este bună în caz de boală, deoarece îndepărtează suferinţa.

TRADIŢII DE ÎNVIERE.  De ce trebuie să eviţi certurile în noaptea de Înviere

TRADIŢII DE ÎNVIERE. Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se zice trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie şi optimism în suflet. Dacă eşti certat cu cineva ar trebui să faci pace, că să nu te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor fi urmăriţi de ghinioane.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL