Toba de pui. O reţetă mai sănătoasă pentru masa de Crăciun

Wednesday, 12 December 2018, 10:39, Sursă: REALITATEA.NET

Adoraţi toba din comerț, dar doriți ceva mai sănătos, fără aditivi chimici și gluten? Va prezentăm o rețeta de tobă din pui, preparată în condiții casnice. Aceasta va înlocui cu succes mezelurile din comerț, fiind foarte gustoasă și sănătoasă. Aperitivul se prepară foarte ușor, este sățios și puțin picant. Toba delicioasă poate fi servită cu o felie proaspătă de pâine la micul dejun sau ca o gustare în timpul zilei. Vă îndemnăm să pregătiți toba apetisantă și să-i uimiți pe cei dragi cu deliciul special.

Adaugă părerea ta

INGREDIENTE:

1-1.2 kg de pui
1 ceapă
câțiva căței de usturoi (după gust)
ardei gras
20 g de gelatină

MOD DE PREPARARE

Dezosaţi carnea de pui și tăiați-o bucăți mai mici. Presați usturoiul. Spălați ardeiul și îndepărtați cotorul cu semințe. Tocați ardeiul mărunt. Curățați ceapa și tocați-o. Amestecați într-un bol carnea cu usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Presărați gelatina și potriviți cu sare după gust. Amestecați bine ingredientele. Pregătiți o cutie de la suc cu folie de aluminiu în interior (sau două pungi de copt). Umpleți-o cât mai dens cu amestecul de carne. Alegeți o cratiță mai mare și așezați cutia cu carne. Turnați apă în cratiță. Nivelul apei trebuie să fie cu 2 cm mai jos de marginea cutiei. Puneți cratiță pe foc și aduceți apa până la fierbere. Fierbeți timp de 1-1,5 ore. Scoateți tobă din cratiță și lăsăți-o sa se răcească. Dați tobă la frigider pentru câteva ore, scrie bzi.ro.

Notă: Dacă veți folosi punga de copt, dublați pungile, una în alta. Așezați amestecul de carne și legați bine fiecare pungă. Așezați punga cu carne în cratița cu apă și fierbeți timp de 1-1,5 ore.