Toate versiunile Windows, de la Windows 95', au probleme de securitate. Microsoft anunță un update

Thursday, 13 November 2014, 10:46 Sursă: AGERPRES

Compania Microsoft a anunțat miercuri un update de securitate, care corectează probleme înregistrate la mai multe versiuni ale sistemului său de exploatare Windows, vechi de 19 ani, relatează joi AFP, potrivit AGERPRES.

Adaugă părerea ta

Într-un buletin de securitate, Microsoft avertizează că lacunele de securitate pot permite piraților să acceseze de la distanță un calculator prin intermediul unor site-uri internet concepute în acest scop și la care utilizatorul accede cu navigatorul său Internet Explorer. 'Utilizatorii care au activat actualizarea automată nu trebuie să ia niciun fel de măsuri fiindcă sunt protejați automat', a spus un purtător de cuvânt al Microsoft într-un mesaj transmis AFP.

Patch-ul de securitate corectează vulnerabilitățile în Windows Server 2003, 2008 și 2012, Vista, RT 7, 8 și 8.1, se arată în buletinul difuzat de Microsoft.

Echipa de cercetători de la IBM care a identificat breșa de securitate scrie într-un mesaj pe un blog că 'toate versiunile Windows, de la Windows 95', sunt afectate și că bucata de program incriminată 'este veche de cel puțin 19 ani'. Nu se mai comercializează ediții mai vechi ale programului de exploatare, iar Microsoft nu mai asigură suport tehnic pentru ele. Unele, cum ar fi de exemplu Windows XP, sunt totuși utilizate pe scară largă.

Circa 90% din calculatoarele din lume funcționează cu sistem Windows.