Toată lumea face aceste greşeli la micul dejun. Ce alimente nu trebuie să lipsească din meniu

Monday, 26 February 2018, 19:25 Sursă: REALITATEA.NET

Mulţi oameni sar peste micul dejun pentru că, mai târziu, se simt mai flamanzi decât atunci când n-au mâncat nimic dimineaţa. Însă, potrivit nutriţioniştilor, oamenii nu se simt flamanzi pentru că au mâncat micul dejun, ci pentru că au consumat micul dejun GREŞIT.

Adaugă părerea ta

Iată cele mai întâlnite greşeli când este vorba despre micul dejun, potrivit Huffingtonpost.com:

1. Proteine insuficiente

Multe persoane consumă la micul dejun un bol de cereale şi lapte. Pare alegerea potrivită, nu? Bineînţeles, o ceaşcă de lapte furnizează 8 grame de proteină, însă ia în calcul faptul că, de multe ori, după ce n-au mai rămas cereale în castron, nu mai bei şi laptele care rămâne. Proteină se digera mai încet decât carbohidraţii, aşa că dacă nu ai multe proteine, în curând îţi va fi din nou foame. Dacă nu vrei să bei laptele care a rămas în bol, adaugă un ou fiert tare în micul dejun pentru o extraproteina. De asemenea, poţi lua proteine din pâinea din cereale integrale sau din unt de arahide.

2. Prea puţine fibre

Cu cât micul dejuns conţine mai mult zahăr, cu atât mai repede se digera şi tu vei fi tot mai înfometat. În schimb, cu cât mai multe fibre conţine cu atât mai mult nu-ţi va fi foame. Regulă de aur: micul dejun ar trebui să conţină întotdeauna 5 grame de fibre şi întotdeauna ar trebui să fie mai multe fibre decât zahăr. Pentru extra fibre adaugă seminţe de chia sau de în.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.