Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader, despre criticile șefului ANP: Mie nu mi s-a adresat cu această formulare. Nu aș fi agreat-o

Monday, 03 July 2017, 13:03 Sursă: REALITATEA.NET

Marian Dobrică susţine că deşi există soluţii pentru rezolvarea supraaglomerării din închisori, autorităţile nu au curajul să le aplice. El a declarat că sistemul judiciar a ajuns în pragul colapsului, iar autoritățile găsesc scuze, nu soluții.  

În replică, Tudorel Toader a explicat că perspectiva Ministerului Justiției este de soluționare a problemelor din penitenciare, dar că acest lucru nu se poate realiza în jumătate de an.

"Îngrijorare ne exprimăm cu toții. Noi avem cealalată perspectivă, optimistă, de soluționare a problememlor din penitenciare, si nu perspectiva unui posibil colaps. Avem decizia pilot a CEDO. Această decizie are două momente, de rămânere definitivă în trei luni de la pronunțare și alte șase luni în care noi, ca stat, trebuie să prezentăm măsurile pe care le avem în vedere pentru soluționare. Decizia nu spune  ca la finalul celor șase luni problemele să fie soluționate, ci foaia de parcurs privind măsurile. Nimeni nu-și face iluzia că putem construi în șase luni două penitenciare, nu e posibil nici din punct de vedere fizic și nici din punct de vedere juridic", a spus ministrul Justiției.

Acesta a subliniat că declarația directorului ANP este o formulare pe care nu o agreează: "Avem în vedere măsuri de ordin legislativ, de ordin logistic, de modernizare a penitenciarelor actuale, de extindere a penitenciarelor existente, de construcție, pe moment, a două noi penitenciare. La mine, directorul ANP nu s-a adresat cu acestă formulă, pe care nu aș fi agreat-o". 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL