Toader o propune a treia oară pe Adina Florea la șefia DNA! Ce adeverință i-a trimis lui Iohannis

Thursday, 10 January 2019, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Justiției Tudorel Toader insistă cu propunerea sa la șefia DNA. Adina Florea nu are nicio problemă de legalitate pentru funcția propusă, spune Toader, și nu există motive de refuz din partea președintelui Iohannis.

Tudorel Toader spune că a trimis președintelui Iohannis "în urmă cu câteva minute" adeverințele primite de la CNSAS care atestă că Adina Florea și celelalte 4 propuneri pentru funcții de conducere la Ministerul Public nu au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici nu au colaborat cu Securitatea.

Potrivit lui Toader, din această nouă probă, primită pe 9 ianuarie și trimisă la Cotroceni pe 10 ianuarie, rezultă "îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente".

"Din categoria " Să citim până/poate înțelegem !

Președintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcții de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinței de la CNSAS, din care să rezulte lipsa "calității" de colaborator.
Pe 27 decembrie 2018, am revenit către președintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.
La rândul său, președintele a revenit, reiterând așa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că "...în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea".
Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secția de procurori din CSM, adeverințele din care rezultă îndeplinirea cerinței legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverințe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.
Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către președinte respectivele adeverințe din care rezultă îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a scris Toader pe Facebook.

Iohannis i-a explicat lui Toader de ce o respinge pe Adina Florea

Preşedintele Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare ministrului Justiției, Tudorel Toader, după ce a reevaluat propunerea de numire în funcția de procuror-şef al DNA a Adinei Florea.

Iohannis a respins din nou propunerea lui Tudorel Toader, motivând că subzistă temeieurile de fapt şi de drept avute în vedere la prima respingere.

Președintele i-a transmis această scrisoare ca urmare a adresei ministrului Justiției din 27 decembrie, prin care a solicitat reevaluarea propunerii de numire în funcția de procuror şef al DNA a Adinei Florea.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri