Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader acuză PG: Împiedică secţia de anchetă a magistraţilor să funcţioneze. O facem "Direcţie"

Sunday, 20 January 2019, 20:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Cunoscand realitatea, stim ce trebuie sa facem. Eu, ca ministru al Justitiei, nu sunt cel care ia masuri administrative sau aplica sanctiuni. Fata de aceste abuzuri, avem autoritati abilitate legal, care au compentente partajate, avem Sectie pentru procurori, avem Inspectia Judiciara, avem plen CSM, avem Sectia speciala de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistrati. Sectie pe care actuala conducere a Ministerului Public o impiedica sa functioneze, motiv pentru care, cel mai probabil, sectia o vom trasforma in directie competenta", a anuntat Toader, duminica seara, intr-o interventie telefonica la un post TV.

Ca argument in favoarea deciziei sale, Toader a sustinut ca acum toate sesizarile care ajung la sectia speciala de anchetare a magistratilor trebuie sa "treaca prin Ministerul Public", transmite Mediafax.

Inca din luna noiembrie, sefele Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, Florena Sterschi si Adina Florea, au cerut ca aceasta structura din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie transformata in Directie, pe modelul marilor parchete, DIICOT si DNA.

Cele doua s-au plans ca in Parchetul General nu au conditii propice privind munca de ancheta, personalul necesar si spatii de lucru. S-au plans inclusiv de demersurile pentru instalarea unor posturi de telefoane sau repartizarea unor soferi, grefieri, specialisti sau ofiteri de politie judiciara.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL