Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tiraspolul repetă mobilizarea generală, oferta Chișinăului respinsă categoric

Friday, 17 November 2017, 22:06 Sursă: REALITATEA.NET

Deși oficial era vorba de un antrenament pentru intervenție în caz de seism, discursul ținut de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a sugerat cu totul altceva.

"Patrioții. Aceștia sunt omenii care sunt gata să-și apere familia, orașul natal, dar și țara. Sunt cei care înțeleg corect datoria față de țară, datoria de patriot!", a spus Krasnoselski, citat de Publika TV.

Exercițiul de mobilizarea are loc la doar o zi după ce autoritățile transnistrene au respins categoric ideea integrării provinciei separatiste într-o eventuală Republică Moldova federalizată..

Liderul separatist Vadim Krasnoselski a declarat, într-un interviu pentru publicația rusească Nezavismaia Gazeta că, „orice dialog politic este exclus, în condițiile în care Republica Moldova este un stat unitar, ceea ce nu-i dă dreptul lui Igor Dodon să poarte discuții despre o reglementare politică a problemei transnistrene în baza unei federații,”anunță Radio Chișinău.

În urmă cu câteva zile, tot într-un interviu pentru Nezavisimaia Gazeta, Igor Dodon s-a pronunțat din nou pentru reglementarea conflictului din Transnistria prin federalizare și împotriva unei posibile uniri cu România.


 

 

 

 Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL