Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tiraspolul anunţă că a doborât un avion fără pilot care spiona Transnistria

Wednesday, 26 March 2014, 08:55 Sursă: REALITATEA.NET

Comitetul Securității Statului (KGB) al așa-numitei "Republici Moldovenești Nistrene" ("PMR- Transnistria) anunță că "la 23 martie, organul însărcinat cu securitatea republicii a stabilit că a avut loc un survol și au fost efectuate înregistrări video și foto ale teritoriului Transnistriei prin utilizarea unui aparat de zbor fără pilot", informează un comunicat al KGB-ului de la Tiraspol pe site-ul său oficial, precizând că avionul fără pilot a fost doborât.

Potrivit KGB-ului nistrean, specialiștii de la Tiraspol au ajuns la concluzia că avionul fără pilot a fost lansat "de pe teritoriul Ucrainei de un grup de persoane care au legătură cu Serviciul de Securitate ucrainean, Statul Major al Ministerului Apărării ucrainean sau cu activiști din cadrul mișcării ucrainene Pravîi Sektor" /de extremă-dreaptă/.

Potrivit Tiraspolului, survolul a fost efectuat pentru "a spiona" Transnistria.În comunicat, "KGB PMR subliniază că în cazul unor încercări de trecere ilegală a frontierei de stat a PMR, inclusiv frontierele aeriene definite de Legea PMR +Cu privire la frontiera de stat+ din 10 iunie 2013, Transnistria își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele juridice disponibile pentru a o proteja".

Comunicatul adaugă că "KGB PMR cere reprezentanților țărilor garante, participanților la operațiunea de menținere a păcii să nu ia măsuri cu caracter militar pentru a obține informații, întrucât ar conduce la creșterea tensiunilor, inclusiv în sectorul frontierei dintre Transnistria și Ucraina". AGERPRES


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL