Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tiberiu Nițu: Am beneficiat de protecție în mod legal. Activitatea mea nu e afectată de anchetă

Thursday, 28 January 2016, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

"Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV a precizat Tiberiu Nițu într-un comunicat.

În deja celebrul scandal al folosirii coloanelor oficiale, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai.

Niţu a mers, miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă "speculaţii" legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

Discuție Prună-Nițu pe tema coloanei oficiale. Ministrul Justiției: Nu exclud revocarea

Ministrul Justiției a declarat, miercuriu, că va discuta cu Procurorul general pe tema coloanei oficiale folosite de acesta și că va anunța o decizie în urma acestei discuții.

"Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană", a spus Prună.

Ministrul Justiției a subliniat că nu exclude nicio variantă de decizie. "Nu exclud nicio variantă, există poibilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție", a spus Prună.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL