Testul simplu prin care afli dacă puiul din comerț este proaspăt

Friday, 18 October 2019, 21:15, Sursă: REALITATEA.NET

Puiul din comerț trebuie analizat cu mare atenție, deoarece poate fi un adevărat pericol pentru sănătate.

Adaugă părerea ta

De cele mai multe ori, este injectat cu hormoni și antibiotice pentru a rezista mai bine în timp. Diferențele nu sunt foarte vizibile, de aceea ai la îndemână un truc simplu la care poți să apelezi pentru a-ți da seama de prospețimea cărnii.

Este mai ușor decât credeai să afli cât de bună este carnea pe care o cumperi din comerț. Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă.

Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea. Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete. Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea, scrie divahair.ro.