Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Teroriștii nu au existat". Dezvăluirile bombă ale generalului Iulian Vlad despre Revoluția din '89

Thursday, 16 February 2017, 17:05 Sursă: REALITATEA.NET

Gral. Iulian Vlad a făcut o serie de dezvăluiri bombă în cadrul unui interviu acordat Periscop, publicație a Cadrelor în Rezervă și Retragere din Serviciul de Informații Externe. Ultimul șef al Securității a vorbit despre teroriști și despre diversiunea din decembrie 1989, scrie Dan Andronic pe evz.ro.

Teroriști nu au existat. Nici atunci și nici în cei 27 de ani care au urmat nu s-a pus mâna pe vreun terorist și să se spună: uite, ăsta este teroristul pe care îl căutăm din decembrie 1989 ...! Greu de spus ce și cum s- a făcut ca atâta vreme să nu găsești măcar câțiva dintre cei care în decembrie 1989 au comis crimele respective. Mai grav, au închis dosarul cu evenimentele din decembrie ʼ89. De curând s-a anunțat redeschiderea procesului. Nu știu ce o să iasă din toate astea. Mă tem că până la urmă n-o să iasă mare lucru. Pe Ion Iliescu nu cred că o să-l condamne, iar Brucan, Militaru, Stănculescu, Chițac, Eftimiu..., s-au dus de mult. Pe cine să mai condamne? Soldatul de rând?

A fost un plan diabolic, care nu a pornit dintr-o minte idioată. Cel care a conceput scenariul respectiv sau care a avut ideea cu securitatea teroristă a făcut-o cu premeditare. Păi erau doar două forțe pe care te puteai bizui în evenimentele din decembrie: una era Armata și alta era Securitatea. Pe amândouă nu puteai să te sprijini, pentru că trebuiau găsiți și niște vinovați de morți, răniți, ș.a.m.d. Cea mai ușor de sacrificat era Securitatea și nu Armata, care era armata țării, mai iubită decât Securitatea!

În aproape fiecare familie există un soț, un fiu sau un nepot care a făcut armata și, pe cale de consecință, legăturile sufletești cu această instituție rămân puternice. Și apoi mai aveau nevoie de Armată în continuare ca să-și consolideze puterea, pentru că după ce s-au potolit lucrurile în decembrie, a fost nevoie de intervenții în ianuarie și lunile care au urmat, când armata a continuat să joace un anumit rol. Deci așa s-au gândit lucrurile, că este mai bine să sacrifice Securitatea. Și Securitatea a fost sacrificată!Mai multe aici


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL