Teodorovici a mai împrumutat 90 de milioane de euro. Ce face cu banii

Wednesday, 10 July 2019, 23:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Acordurile au fost semnate din partea Romaniei de Eugen Orlando Teodorovici, viceprim-ministru interimar si ministrul Finantelor Publice, si din partea BIRD de Tatiana Proskuryakova, manager de tara pentru Romania si Ungaria, Regiunea Europa si Asia Centrala.

"Acordurile de imprumut semnate astazi (miercuri, 10 iulie, n.r.) vor contribui la cresterea vitezei de raspuns a facilitatilor critice ale Politiei si Jandarmeriei Romane si vor consolida capacitatea institutionala pentru reducerea riscurilor de dezastre. Astfel, prin reabilitarea si modernizarea unui numar de 64 de cladiri ale Politiei si Jandarmeriei se va asigura posibilitatea unui raspuns mai rapid al acestor institutii in cazul producerii dezastrelor naturale si va fi redus impactul asupra populatiei afectate. Grupul Bancii Mondiale reprezinta un partener strategic pentru Romania, iar in ceea ce priveste strategia de finantare a bancii, ca stat membru UE, incurajam diversificarea instrumentelor de finantare cu accent pe adaptarea acestora la specificul fiecarui stat membru si asigurarea complementaritatii cu alte surse de finantare disponibile", a precizat Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, intr-un comunicat citat de ziare.com.

Fiecare imprumut este acordat pe o perioada de pana la 10 ani, rambursarea efectuandu-se intr-o singura transa, la data de 1 februarie 2029, sumele imprumuturilor fiind disponibile pana la data de 31 decembrie 2025.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE