Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teodorovici, despre controalele ANAF: În unele situații, există poate un exces de zel

Tuesday, 05 May 2015, 17:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Efortul bugetar pe acciza respectivă este undeva la vreo 3 miliarde și 300 de milioane de lei. Asta înseamnă un plus, dar este o decizie a Senatului și o respectăm. Important este să vedem exact forma finală a Codului Fiscal, după ce iese din Camera Deputaților", a spus Eugen Teodorovici, despre propunerea de tăiere a accizei la combustibil care, în Senat, a fost eliminată.

Întrebat dacă la Camera Deputaților va susține eliminarea accizei, Teodorovici a răspuns:

"Ideea e că vor fi amendamente, cu siguranță. Am avut discuții cu unii colegi din Camera Deputaților, iar unii dintre ei s-au arătat interesați să susțină o astfel de măsură. Dar, încă o dată, vor fi dezbateri în Comisia de Buget-finanțe de la Camera și speranța e să fie măsuri care să își poată face locul în buget, în 2016, și să creeze efectele acelea economice sporite", a precizat ministrul Finanțelor Publice.

Pe de altă parte, întrebat dacă îi este teamă că proiectul Codului Fiscal va ieși foarte diferit față de forma propusă, inițial, în urma amendamentelor inițiate și votate de către parlamentari, Teodorovici a afirmat:

"Nu modifică substanțial. Sunt două măsuri cu impact important: acea pe acciză și 5 la sută la dividende, acestea sunt două măsuri majore, dar aduc un plus bugetului de stat pentru că vorbim de evitarea unor scăderi la bugetul de anul viitor, dar orice măsură se aduce in Cameră e ideea să fie o măsură care să aducă un plus în economie", a precizat ministrul Finanțelor Publice.

În ceea ce privește afirmația, apărută în spațiul public, potrivit căreia MFP ar fi transformat ANAF-ul într-o instituție polițienească și că se neglijează, de fapt, marea evaziune, ministrul Finanțelor Publice a afirmat:
 
"În primul rând, ANAF-ul caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că, în unele situații, există poate un exces de zel. Aici este un subiect la care e nevoie de lucru în timp (...) Eu țin foarte mult ca modul în care ANAF-ul interacționeză cu mediul privat să se facă într-un mod foarte normal, să nu fie o abordare abuzivă", a mai spus Eugen Teodorovici.
 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL