Guvernul întârzie nepermis cu execuţia bugetară, dar s-a dat de gol cu deficitul. A EXPLODAT

Tuesday, 27 November 2018, 22:22 Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul Finanţelor trebuia să publice pe 25 noiembrie datele din execuţia bugetară pentru primele 10 luni ale anului, dar singura cifră care se ştie este doar a deficitului bugetar. Gaura este de 21 miliarde lei, de trei ori mai mare decât anul trecut, când deficitul se afla la 6,6 miliarde!

Adaugă părerea ta

Din execuţia bugetară se va şti exact care este situaţia legată de investiţiile publice, cu cât au explodat cheltuielile în bugetul de stat, câţi bani a mai tăiat Guvernul de la cofinanţarea fondurilor UE şi cum stăm cu încasările din taxe.

Singura cifră care se ştie a fost dezvăluită de Eugen Teodorovici: deficitul bugetar după primele 10 luni a urcat la 2,2% din PIB, ceea ce înseamnă că este de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut!

Practic, deficitul bugetar din perioada ianuarie - octombrie 2018 a crescut de 2,8 ori ca pondere în PIB și de 3,2 ori ca valoare, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Mediafax.

Valoarea acestui deficit este de 21 de miliarde de lei, a mai precizat ministrul Finanţelor Publice, marţi, în declaraţia de presă.

Anul trecut, execuția bugetului general consolidat pe primele zece luni s-a încheiat cu un deficit de 6,6 miliarde lei, respectiv 0,79% din PIB.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, într-o declaraţie de presă, că deficitul bugetar la finele lunii octombrie este la nivelul de 2,2% din PIB, dar că România se va încadra în ţinta de 3% din PIB, în acest an.

Ministrul Finanţelor Publice a subliniat că România se va încadra în ţinta de deficit, astfel că nu există riscul de a intra în procedura de deficit excesiv.

Ministrul Teodorovici a participat, marţi, la Parlament, la o dezbatere privind învăţământul universitar dual.