Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tensiuni între PSD și PNL pe demiterea Avocatului Poporului. Cine a făcut scut în jurul Renatei Weber

Sunday, 21 June 2020, 20:28 Sursă: Realitatea.NET

„Nu există niciun motiv întemeiat ca în acest moment să fie demis Avocatul Poporului. Există o diferenţă majoră de abordare a PNL. Pe vremea când era domnul Ciorbea existau plângeri în spaţiul public că domnul Ciorbea este inactiv şi nu contestă nimic. Acum doamna Weber îşi foloseşte această prerogativă şi iarăşi este împotriva văd a celor pe care le gândeşte PNL. Avocatul Poporului este o instituţie fundamentală a statului, o instituţie care acţionează în virtutea unei legi proprii şi în baza Constituţiei şi noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac ele se întâmplă, exact cum domnul Iohannis contestă legi importante, nu putem decât să aşteptăm să vedem cum se va pronunţa Curtea şi să mergem înainte", a declarat senatorul Lucian Romașcanu, duminică, într-o conferință de presă.

Romașcanu a primit o replică de la liderul deputaților PNL - Florin Roman, care spune că „nu poţi să ocupi o funcţie de Avocat al Poporului şi să acţionezi împotriva voinţei poporului, care vrea tăierea pensiilor speciale”. El consideră că „scutul făcut în jurul Renatei Weber” arată „foarte clar că PSD doar a mimat voința de rupere a frăției cu pensiile speciale și că nu dorește impozitarea acestora”.

„PSD îi trădează pe pensionarii de rând, preferând să dea banii pensionarilor speciali. Scutul făcut în jurul Renatei Weber demonstrează foarte clar că PSD doar a mimat voinţa de rupere a frăţiei cu pensiile speciale şi că nu doreşte impozitarea acestora”, este de părere Florin Roman.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL