Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Teleorman: peste 500 de gospodării inundate din 24 de localităţi - ce ne sfătuiesc autorităţile

Wednesday, 14 March 2018, 20:51 Sursă: REALITATEA.NET

Având în vedere faptul că în 24 localităţi din judeţul Teleorman s-au produs inundaţii locale, cetăţenii sunt sfătuiţi să respecte recomandările autorităţilor şi să se informeze periodic asupra evoluţiei situaţiei hidrologice din zonele respective, iar în cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale.

De asemenea, cei care vor să plece la drum sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricţii sau se poate circula în condiţii normale.

Ca urmare a revărsării râului Câlniştea în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, DJ 503 este inundat cu apă, cu o adâncime de circa 40 cm, motiv pentru care acest sector de drum este închis traficului rutier. Participanţii la trafic sunt rugaţi să folosească ruta ocolitoare pe DC 18 Drăgăneşti Vlaşca - Comoara - Botoroaga, cu reintrare pe DJ 503 Botoroaga - Videle. De asemenea, o porţiune din E 70, aflat la intersecţia cu DJ 503, este inundat cu apă, cu o adâncime de circa 20 cm, motiv pentru care traficul rutier este îngreunat.

Conform sursei citate, deoarece pe DJ 504, în comuna Orbeasca, sat Lăceni, s-a circulat cu dificultate, traficul rutier a fost dirijat de echipajele rutiere ale IPJ Teleorman.

În comunicatul ISU Teleorman se mai precizează că situaţia debitelor şi nivelurilor pe râurile aflate sub incidenţa avertizărilor hidrologice este monitorizată în permanenţă de către autorităţile locale, pompieri şi reprezentanţi SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor, n.r.), astfel încât orice situaţie de urgenţă să poată fi gestionată în mod eficient.

''Situaţia din localităţile afectate de inundaţii este atent monitorizată de către autorităţile locale şi judeţene, pe teren fiind în permanenţă prezenţi preşedintele CJSU Teleorman - dl. Prefect Florinel Dumitrescu, inspectorul şef al ISU Teleorman - colonel Marius Stancu, primarii localităţilor afectate şi reprezentanţii SGA Teleorman, care au luat măsurile necesare şi au condus operaţiunile pentru evitarea producerii de pagube materiale suplimentare'', mai informează ISU Teleorman.

Potrivit Agerpres, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ''A.D. Ghica'' al judeţului Teleorman solicită cetăţenilor anunţarea oricăror situaţii care pot pune în pericol viaţa şi bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL