Telekom pleacă din Romania, asta declanşează cutremurul. Dezastru pe linie!

Wednesday, 22 May 2019, 11:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Telekom pleacă din Romania" este anunţul care a venit ca un cutremur, miercuri dimineaţă.

Adaugă părerea ta

Vestea anunţată de gsp.ro este că Telekom, gigantul în telecomunicaţii, îşi va retrage afacerile din ţara noastră, atât din telefonia mobilă, din Internet, cât şi din televiziune. De asemenea, ar urma să dispară şi posturile Telekomsport.

Acţiunea celor de la Telekom va declanşa o reacţie în lanţ. De ce? Pentru că această companie avea investiţii şi în fotbalul românesc. Mai exact, Telekom plătea şi pentru drepturile TV din Liga 1. Era una dintre firmele care, alături de RCS-RDS DIGI şi Look, susţineau, practic, fotbalul românesc. Cele 14 echipe din Liga 1 îşi alcătuiesc bugetul anual bazându-se în proporţii foarte mari pe banii din drepturile TV.

Acum, dacă Telekom pleacă, evident că nu va mai achiziţiona drepturile pentru transmisia meciurilor din campionatul nostru. Asta înseamnă aproape colapsul pentru Liga 1.

 Citiţi şi:

 

Telekom dispare din Romania! Bomba verii! Ce se întâmplă cu RCS-RDS DIGI şi Orange

Concluzia pentru 2018 e că drepturile TV se apropie, ca pondere în veniturile totale, de 50%! Anul trecut, cele 14 cluburi au avut încasări, altele față de cele din vânzarea fotbaliștilor, de circa 60 de milioane de euro. Dintre acestea, felia cea mai mare a fost reprezentată de drepturile de difuzare: 25,5 milioane de euro! Drepturile TV înseamnă mai mult decât adună împreună sponsorizările, publicitatea, veniturile de la UEFA și biletele de la meciuri, scrie gsp.ro.

În urmă cu o lună, LPF a vândut drepturile TV către firma "eAd Interactive" pentru suma de 140 de milioane de euro. Urma ca această societate să aibă discuții cu RCS-RDS (deținătoarea TV DigiSport), Telekom România (deținătoarea TV TelekomSport) și cu Clever Media (deținătoarea Look TV) pentru cedarea mai departe a acestor drepturi, evident contra-cost. Odată cu eventuala retragere a Telekom din ecuaţie rămâne de văzut ce sume vor mai încasa echipele din Liga 1.