Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Taximetria neautorizată ar putea să fie sancţionată cu amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei

Wednesday, 01 October 2014, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

Deși Legea 38/2003 specifica în mod clar că "transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se pot executa numai de transportatori autorizaţi", nu erau stabilite sancţiuni concrete,  pentru încălcarea acestei prevederi.

Guvernul arată, în expunerea de motive a proiectului adoptat miercuri de Senat, că în ultima perioadă se constată existenţa unor practici ilicite, în activităţile de transport rutier, de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane. Mai mult, aceste practici ilicite determină efecte negative atât asupra bugetului de stat, prin diminuarea veniturilor încasate, ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei.

"De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane, prin utilizarea autoturismelor, pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect, pe piaţa transportului rutier de persoane", menţionează, de asemenea, Executivul.
 


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL