Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Taxa pe lăcomie se extinde la persoane fizice în 2019!" Anunț îngrijorător

Tuesday, 01 January 2019, 10:09 Sursă: REALITATEA.NET

În 2019, preşedintele PSD Liviu Dragnea intenţionează să extindă "taxa pe lăcomie" şi la persoanele fizice, a scris senatorul PNL, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

"În 2019 Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice! Domnule Tariceanu şi cu această taxa sunteţi de acord? Spuneţi public."

Florin Cîţu a mai precizat şi că bugetul de stat ar fi epuizat şi că sursele actuale de venituri ale Guvernului nu sunt insuficiente.

"Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea băncilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decât salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung. La ordinul lui Valcov, CNSP a început să calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe. Exact acum când romanii sunt ocupaţi cu sărbătorile de iarnă."

Conform postării, ar fi luate în calcul două variante pentru.

"Se lucrează la două variante.Prima, propusă de Teodorovici, taxează suplimentar salariile mai mari decât salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici în această variantă.

A doua, propusă de Valcov, taxează suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la preţul pieţei a bunurilor deţinute de o familie şi supra-taxeaza veniturile peste un anumit prag. Să fie mai clar, taxează activele dar şi producţia personală în cazul în care aveţi livezi, stupi etc.

Ţinta veniturilor la buget din aceasta taxa este de 4.6 miliarde lei în 2019", a mai scris senatorul pe Facebook.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL