Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru: Putem ajunge la 1.000 de cazuri pe zi. La nevoie, putem carantina orașe sau cartiere

Monday, 20 July 2020, 19:33 Sursă: Realitatea.net

"Putem ajunge și la o mie de cazuri pe zi, dar ne așteptăm ca după ce legea (legea privind carantina și izolarea - n.r.) intră mâine în vigoare să putem gestiona mai bine cazurile", a declarat Nelu Tătaru, la un post TV.

Ministrul Sănătății a invocat și un scenariu ce ar putea fi aplicat în cazul unor focare. "Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. (...) Sunt mai multe județe, noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județe, inclusiv Vaslui, unde 59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate", a afirmat Tătaru."La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone", a mai precizat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că, în acest context, următoarea perioadă este decisivă.

"Următoarele 2 săptămâni sunt cruciale, vom vedea dacă vom avea o stagnare și vom merge pe un platou. De mâine (marți - N.R.) avem legislație, putem interna, putem izola. Dacă punem în aplicare aceste pârghii, vom putea reduce numărul de infectări", a spus Tătaru.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL