Tarom are o nouă conducere, numită la ordinul Ministrului Transporturilor

Thursday, 21 March 2019, 11:13 Sursă: REALITATEA.NET

Compania Tarom si-a schimbat conducerea miercuri seara, la ordinul ministrului Transporturilor, pentru a evita retragerea certificatului de operator aerian. Noul director general, numit joi de către noul Consiliu de Administraţie, este Florin Susanu, directorul de zbor, potrivit aviamagazin.com.

Adaugă părerea ta

Numirile făcute în grabă au venit după ce, miercuri, doi deputati PNL au făcut publică situaţia şi au avertizat asupra riscurilor ca TAROM să piardă certificatul de operator aerian.

În aceste condiţii, miercuri seara, la ora 21:00, a fost convocata Adunarea Generala a Actionarilor Tarom, din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, SIF Muntenia, ROMATSA si CNAB, iar aceasta AGA a votat un Consiliu de Administraţie din care fac parte Mircea Tudosie, director la Poșta Română, Sorin Paul Stoicescu, Petre Neacșa, secretar general în cadrul Ministerului Transporturilor, George Rotaru, director al Aeroclubului României, Gabriela Mocanu, consiliera ministrului Cuc și Luminița Ivan, funcționar din Ministerul Transporturilor.

Potrivit aviamagazin.com, din noul CA fac parte atât oamenii cu o evidentă agendă politică, cât şi profeşionisti ai aviaţiei, cu zeci de ani de experienţă. Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat că un membru în CA primeşte, lunar, aproximativ la 6.500 de lei net.

Joi, noul Consiliu de Administratie l-a desemnat ca director general pe Florin Susanu, directorul de zbor al companiei. 

Miercuri, Camera Deputaţilor a votat în favoarea formării unei comisii de anchetă care să verifice activitatea Tarom, inclusiv condiţiile în care, anul trecut, au fost înstrăinate două aeronave.

TAROM operează peste 50 de destinaţii proprii şi destinaţii deservite de partenerii code share.