Tăriceanu o sfidează pe Dăncilă, va candida la prezidenţiale cu sau fără PSD

Tuesday, 09 July 2019, 17:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Călin Popescu Tăriceanu o sfidează pe Viorica Dăncilă, anunţând că va candida la prezidenţiale cu sau fără sprijinul PSD. Liderul ALDE a declarat că electoratul partidului "îl obligă" să candideze şi că, potrivit sondajelor, chiar şi electoratul PSD i-ar fi favorabil, în cazul în care s-ar ajunge la varianţa unui candidat comun al alianţei PSD-ALDE.  

"Vom hotărî separat sau împreună despre candidaturi separate sau condițiile optime de candidatură comună. ALDE, ca formațiune de factură liberală își propune să reprezinte electoratul de factură liberală la aceste alegeri. Apartenența la acest partid mă obligă să reprezint printr-o candidatură acest partid. Am discutat în repetate rânduri și doamna Dăncilă a declarat că și ei fac o evaluare pe baza sondajelor în care măsoară diferite candidaturi. În sondajul pe care noi le-am făcut, doamna Dăncilă nu e inclusă, a declarat foarte clar că nu dorește să candideze  la prezidențiale. În ceea ce mă privește, există o favorabilitate de 90% în rândul respondenților favorabili PSD", a declarat Tăriceanu după ședință la care au fost analizate rezultatele slabe de la europarlamentare, care au făcut ca ALDE să nu treacă pragul pentru Parlamentul European.

Tăriceanu a mai anunţat că toate conducerile filialelor care au avut rezultate slabe au fost dizolvate. "Cei care nu s-au implicat în campanie, primari, consilieri judeţeni, trebuie să lase locul altcuiva, (...) unii au luat lejer alegerile acestea."


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri