Tânărul suedez de 25 de ani care face milioane de dolari din filmuleţe postate pe Youtube

Tuesday, 07 July 2015, 14:10 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Felix Kjellberg, cunoscut utilizatorilor de Internet si sub numele de PewDiePie, a reusit ca numai in 2014 sa castige 63 de milioane de coroane suedeze (echivalentul a 7,5 mil. dolari), o performanta absolut uluitoare, asta daca ne gandim ca tanarul in varsta de 25 de ani posteaza clipuri despre jocuri video pe canalul sau de YouTube, acolo unde peste 37 de milioane de abonati ii urmaresc filmuletele.

 

In luna august din 2013, PewDiePie, canalul de YouTube detinut de catre tanarul suedez, a fost desemnat canalul cu cel mai mare numar de abonati de pe platforma de partajare de continut video a Google, pozitie care nu a fost devansata nici pana in prezent. In cursul verii a anului trecut, Felix Kjellberg (PewDiePie) a depasit contul oficial al cantaretei Rihanna (RihannaVEVO) si a devenit cel mai vizualizat canal al tuturor timpurilor. Conform statisticilor oficiale, canalul PewDiePie de YouTube a depasit pana la finalul lunii trecute pragul de 9 miliarde de vizualizari, scrie wall-street.ro.

Cine este Felix Kjellberg, tanarul de 25 de ani care face milioane din clipuri pe YouTube

PewDiePie, pe numele sau real si complet Felix Arvid Ulf Kjellberg, s-a nascut in Gothenburg, Suedia. Mama sa, Johanna, fost Chief Information Officer in cadrul unui retailer suedez a fost numita in 2010 cel mai bun CIO din tara nordica, iar tatal sau, Ulf, este, de asemenea CEO al unei companii.

In anul 2008, tanarul a absolvit studiile unui liceu din Goteborg, iar mai tarziu a urmat studiile Facultatii de Economie Industriala si Management Tehnologic in cadrul Universitatii Chalmers, dar a parasit facultatea in anul 2011 pentru a-si indrepta atentia mai mult spre YouTube.

“Gandindu-ma acum la acest lucru, mi se pare complet absurd. Pentru a intra la Universitatea Chalmers ai nevoie de note maxime pe linie, dar intr-un fel sau altul sunt mai fericit vanzand hot-dogi sau producand propriile mele clipuri video despre jocuri”, sustinea Felix Kjellberg la decizia de a parasi studiile universitare.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri