Tânăra care și-a înjunghiat mortal tatăl, internată la Psihiatrie

Monday, 15 July 2019, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

O tânără de 23 de ani și-a ucis tatăl, weekendul trecut. Se pare că l-a lovit în nenumărate rânduri și a fost găsit în locuința sa din Șura Mare.

Adaugă părerea ta

Din cercetările autorităților, a reieșit faptul că fata are probleme de sănătate mintală, fiind internată la Spitalul de Psihiatrie, potrivit Realitatea de Sibiu.

"La data de 13 iulie 2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. 1 C.P., ca urmare a faptului că, în jurul orei 12, numitul B.N., în vârstă de 63 de ani, a fost găsit decedat la locuinţa sa de domiciliu situată în loc. Şura Mare, județul Sibiu, unde locuia împreună cu familia sa (soţia şi trei fiice), victima prezentând multiple plăgi tăiate, la nivelul craniului, toracelui şi regiunii cervicale", explică prim procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În baza materialul probator administrat în cauză, s-a stabilit că fata și-a omorât tatăl în timp ce se afla în imobilul în care locuia împreună cu părinţii săi şi cu cele două surori mai mici.

"Numita B.E. i-a aplicat tatălui său, B.N., multiple lovituri cu trei cuţite diferite cu care a lovit în mod repetat victima la nivelul capului, sternului, toracelui şi zonei cervicale, cauzându-i victimei leziuni traumatice grave care au condus la decesul acesteia. Moartea victimei B.N., a fost una violentă, datorându-se unui politraumatism cu traumatism cervical (cu secţiune de venă jugulară dreaptă) şi cu traumatism toracic (cu multiple plăgi penetrante intratoracic, cu lezare pulmonară aortică şi cardiacă), cu hemoragie internă şi externă consecutivă. Leziunile traumatice constatate la autopsie s-au putut produce prin lovire repetată cu corp tăietor –înţepător, aplicate din poziţii variabile în timp. Prin ordonanţa procurorului din data de 13.07.2019, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.E. pentru săvârşirea infracţiunii de omor", mai explică Veștemean.

Tânăra a fost reținută, inițial, pentru 24 de ore. "Având în vedere că fata prezintă afecţiuni ale căror simptome pot genera un comportament de natură a afecta atât propria viaţă, cât şi altor persoane, până la efectuarea acestei expertize, s-a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii în cadrul Spitalului de Psihiatrie" Doctor Gheorghe Preda" Sibiu, astfel încât să fie înlăturate orice riscuri iminente ce implică posibile vătămări fizice pentru ea ori pentru alte persoane.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic şi Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Şelimbăr.