Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tânăr din Iaşi, arestat pentru incendierea caselor a doi bărbaţi care i-ar fi ucis fratele

Wednesday, 12 August 2015, 17:06 Sursă: REALITATEA.NET

Bogdan Constantin Manole este suspectat că, în urmă cu două nopţi, a incendiat casele a doi bărbaţi din Sineşti care, în luna iulie, i-ar fi ucis fratele, secţionându-i o mână şi un picior, scrie Mediafax.

Cei doi bărbaţi ale căror case au fost incendiate la un interval de o oră se află în arest preventiv, pentru implicarea, alături de alte cinci persoane, în uciderea tânărului de 20 de ani din localitatea Sineşti.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat, miercuri, presei, că la ambele incendii au fost trimise echipaje de pompieri de la ISU. La una dintre case a fost distruse acoperişul pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, aproximativ 300 de kilograme de materiale textile şi 40 de metri pătraţi de polistiren, iar la cealaltă casă au ars 100 de metri de acoperiş, patru ferestre termopan, mobilierul din patru camere, precum şi cinci uşi.

"Cauza probabilă a incendiului, în ambele cazuri, a fost folosirea intenţionată a unor surse de aprindere", a declarat Silvia Bolohan.

În cursul zilei de marţi, Bogdan Constantin Manole a fost reţinut de procurori, iar miercuri, judecătorii ieşeni au emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile.

Tânărul de 20 de ani, Cătălin Manole, a fost găsit de câţiva săteni din localitatea Sineşti, legat de un gard şi având tăiate încheieturile de la o mână şi de la un picior. Localnicii au sunat la numărul de urgenţă 112, iar acolo s-a deplasat un echipaj al Ambulanţei Iaşi, tânărul fiind încă în viaţă, la momentul respectiv. El a murit însă pe drum către un spital din Iaşi.

Anchetatorii susţineau că uciderea lui Cătălin Manole a fost premeditată, victima şi agresorii având un conflict recent în Italia, după ce tânărul ar fi sustras de la membrii familiei Lupaşcu suma de 5.000 de euro.

Prim-procurorul Carmina Pascal afirma că, după ce au revenit în România, membrii familiei Lupaşcu au început să-i ceară banii înapoi lui Manole, însă acesta a refuzat.

În noaptea de 16 spre 17 iulie, în urma unei dispute verbale cu persoanele care îi cereau insistent să le restituie banii, Cătălin Manole a încercat să fugă, însă a fost prins de către membrii familiei Lupaşcu.

"Agresorii erau pregătiţi. Aveau asupra lor o bărdiţă şi mai multe cuţite. L-au legat mai întâi cu sfoară, l-au lovit, apoi i-au tăiat o mână şi un picior", afirma prim-procurorul Carmina Pascal.

Ancheta este făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Şapte persoane implicate în uciderea prin tortură a lui Cătălin Manole se află în arest preventiv, trei din acestea fiind prinse de poliţişti după ce au fost date în urmărire generală, întrucât dispăruseră de acasă.

Printre cele şapte persoane arestate se numără un tată şi doi dintre fiii acestuia.

Procurorii susţin că ancheta s-a derulat cu dificultate, întrucât niciuna dintre persoanele care au participat la uciderea tânărului nu şi-a recunoscut faptele.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL