Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Taberele de vară pentru copii: multitudine de opţiuni pentru părinţi ocupaţi. Care sunt condiţiile

Wednesday, 17 June 2015, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Vrei ca cel mic să înveţe limba germană de la o familie de germani, în Germania? Vrei ca fiica ta să aibă o vacanţă activă, în care să exploreze munţii din România sau să facă mountainbike în Slovenia şi Croaţia? Sau te gândeşti că o tabără de aventură, în care copilul tău să se dea cu tiroliana, să înveţe să se orienteze în pădure, să facă drumeţii şi escaladă e exact ce ţi-ai dori? Le găseşti pe toate şi multe altele. Totul este să fii dispus să găseşti varianta cea mai bună pentru copilul tău şi să identifici preţul cel mai potrivit pentru aceste activităţi.

Realitatea.net a căutat să descopere care sunt unele dintre cele mai interesante oferte de tabere pentru vară pentru copii. Am descoperit că ofertele sunt numeroase şi extrem de variate, dar că, în multe dintre cazuri, şi preţurile sunt pe măsură.

Tabără medievală pentru copii

Astfel, din 28 iunie şi până pe 22 august copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani pot participa, în mai multe serii, la Tabăra Medievală, aflată la cea de-a şaptea ediţie în 2015. Programul prevede atât activităţi în aer liber cât şi activităţi de interior. Împărţiţi în echipe, copiii participă la ateliere, se întrec în turniruri medievale, învaţă să se joace şi îşi însuşesc valorile cavalerismului medieval. Preţul acestei tabere este de 1550 de lei. Mai multe detalii, aici.

Tabăra Coolturală Bookland

O tabără culturală le propune părinţilor să îşi înscrie copilul la singura tabără care îmbină patru ingrediente ale reţetei perfecte pentru o vacanţă ideală: distracţie, activităţi interactive educaţionale, natura spectaculoasă, socializare.

Copilul tău va experimenta activităţi legate de însuşirea tehnicilor de supravieţuire, cunoaşterea punctelor cardinale, cursuri de echitaţie, fotografie, pescuit sportiv, 4 workshopuri, întâlniri cu personalităti şi totodată, va merge în drumeţii sau excursii la cele mai importante atracţii turistice din zonă.

În această vară, Tabăra Coolturala Bookland se va instala în România pe Valea Lotrului (12 - 19 iulie) şi în Munţii Apuseni (26 iunie - 05 iulie), iar a treia variantă este dincolo de graniţele ţării, în Irlanda (17-23 august). Poţi afla detalii de aici. 

Tabere active

Himalaya Adventure organizează tabere de vară pentru copii pentru toate gusturile. Taberele au tematici diferite, astfel încât participanţii au posibilitatea de a practica diverse sporturi: mountain-bike, escaladă, speologie, tir cu arcul, înot, trekking, etc.

Scopul taberelor, susţin organizatorii, nu este atingerea unei performanţe sportive, ci acumularea unor informaţii corecte şi familiarizarea cu activităţi ce se pot practica în mediul alpin într-o atmosferă deosebită şi în condiţii de siguranţă, socializarea cu ceilalţi participanţi la tabără, aprecierea mediului înconjurător şi cunoaşterea zonei unde se desfăşoară tabăra. Poţi descoperi mai multe aici

Tabără internaţională - curs pentru o limbă străină

Taberele sau şcolile de vară în străinătate sunt oportunităţi ideale de a învăţa o limbă străină chiar la ea acasă, într-un mediu de vorbitori nativi şi, în acelaşi timp, de o varietate culturală impresionantă. Totodată, taberele internaţionale în străinătate au un rol important în cultivarea gustului copiilor pentru călătorii, doborârea unor bariere culturale şi familiarizarea cu obiceiurile străinilor.

Taberele internaţionale cu studiul unei limbi străine sunt destinate elevilor de la 7 la 18 ani şi vizează atât grupuri de copii, cu însoţitor din partea agenţiei, cât şi participanţi individuali.

Pentru ca lecţiile să fie o plăcere, profesorii folosesc materiale didactice şi metode de predare noi şi interactive şi apelează la subiecte captivante şi adecvate vârstei fiecărui participant. Cursurile de limba străină sunt atent pregătite, având la bază evaluarea şi nevoile fiecărui copil în parte. Elevii sunt încurajaţi să înveţe şi prin participarea la o multitudine de ateliere interesante, păstrându-se astfel un echilibru între activităţile academice şi cele non-academice.    

Pentru sezonul 2015 tabere.com propune tabere de vara în Anglia, tabere în Austria, tabere în Elveţia, tabere în Franţa, tabere în Germania, tabere în Irlanda, tabere în Italia, tabere în Malta, tabere în Scoţia, tabere în Spania sau tabere în S.U.A. Preţurile pornesc de la 730 de euro pentru o săptămână în Franţa şi pot ajunge la 2500 de lire sterline pentru două săptămâni în Marea Britanie. Mai multe detalii aici.

Taberele în natură fără gadgeturi: "Fără smartphone, fără tabletă, fără jocuri"

Supertabere.com propune tabere de vară organizate, după cum susţin organizatorii, pe conceptul: "fără smartphone, fără tablete, fără console de jocuri, fără jocuri pe calculator şi mai ales fără fast-food".
 
Activitatiile pe care propun copiilor în tabere sunt foarte variate, mergând de la drumeţii pe munte până la cursuri de caiac canoe sau cursuri  de supravieţuire. Echipa, mai susţin cei care organizează taberele supertabere.com, este formată doar din profesionişti, oameni tineri care iubesc copiii, muntele şi natura. Costul este de 1280 de lei pentru şapte zile. Poţi afla mai multe de aici.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL