Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sute de români au manifestat la New York, în semn de solidaritate cu românii din ţară

Sunday, 08 November 2015, 19:46 Sursă: REALITATEA.NET

Participanţii, veniţi din întreaga regiune New York, New Jersey şi Connecticut, cu pancarte, flori şi steaguri tricolor, s-au mobilizat pe reţelele de socializare, cu tag-ul #ColectivNYC, locul de întâlnire ales fiind Union Square.

"Am vrut să ne arătăm susţinerea, suntem 200.000 de români în comunitatea din New York, iar Union Square este un loc bine cunoscut aici, în New York, tocmai pentru că aici vin toţi ca să-şi exprime of-ul sau pentru a-şi arăta susţinerea pentru cauzele pe care le vor", a declarat Beatrice Cord, unul din organizatorii manifestării.

Cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, au cântat Imnul naţional şi s-au prins într-o horă a Unirii.

"Am vorbit cu foarte mulţi oameni care au venit în această seară şi sunt foarte trişti din cauza a ceea ce s-a întâmplat, această tragedie şi aceşti copii nevinovaţi au murit. Într-adevăr se vede că, da, corupţia ucide şi cei de la noi din ţară au ieşit în stradă pentru că şi-au dat seama că nu se mai poate să lăsăm politicienii să ne fure, să lăsăm politicienii să se îmbogăţească, să trăiască de pe urmele românilor", a spus un alt organizator, Nelly Năstase.

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL