Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Suspiciuni de fraudă la examenul de specialitate pentru medici! Voiculescu: Vom investiga situația

Sunday, 16 October 2016, 18:21 Sursă: REALITATEA.NET

"Arondarea candidaților pentru examenul de medic specialist către o comisie sau alta se face în ordine alfabetică, în funcție de numele de familie al candidatului. Se pare, însă, că unii funcționari din Ministerul Sănătății și/sau de la Centrul Național de Dezvoltare Profesională în Domeniul Sanitar mai greșesc câte o literă sau confundă numele de familie cu prenumele. Astfel de greșeli apar anul acesta în 11 comisii de examen, toate din centrul universitar București.

Atunci când această mică încurcătură schimbă persoanele care examinează viitorii medici specialiști, lucrurile nu mai țin de domeniul unei simple erori birocratice.

În Ministerul Sănătății și în instituțiile din subordine, ca și în spitalele din România, profesionalismul trebuie să fie dublat de integritate.

Vom investiga situația. Între timp, îi încurajez pe candidați să își verifice cu atenție numele pe listă", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook. 

Ministerul Sănătăţii organizează în perioada 19 octombrie-19 noiembrie 2016 sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2016. 

Excepţie de la data de începere a sesiunii de examen face specialitatea Anestezie şi terapie intensivă, pentru care examenul se organizează la data de 17 septembrie 2016 (sâmbătă), simultan cu examenul EDA.

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL