Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suspiciuni de fraudă la evaluarea manualelor digitale

Friday, 21 November 2014, 18:53 Sursă: REALITATEA.NET

Elevii de la clasa întâi sunt nevoiţi să înveţe în continuare după manuale vechi de 10-15 ani. Ministerul Educaţiei a greşit încă o dată modul de evaluare a noilor Abecedare digitale.

E pentru a doua oară când Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor, organism care a verificat modul de atribuire a contractelor pentru manualele digitale, a descoperit vicii de procedură.

În prima etapă a licitaţiei CNSC a stabilit că evaluarea manualelor s-a făcut subiectiv, după bunul-plac al evaluatorilor, fapt ce contravine legii. În etapa a doua, experţii au descoperit că unele Abecedare digitale au primit punctaje mai mari decât ar fi meritat, în timp ce altele, cu un conţinut foarte bun, nu erau punctate de evaluatorii Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei e obligat acum să reia, pentru a treia oară, procedura de evaluare şi atribuire a Abecedarelor digitale.

Nici Cristian Mirescu, directorul Centrului de Evaluare care a realizat selecţia manualelor digitale şi nici Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, nu au fost de găsit pentru a explica această situaţie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL