Surse: Toader a bătut palma cu Dragnea. Amnistia și grațierea primesc avizul Ministerului Justiției

Thursday, 06 December 2018, 14:04, Sursă: REALITATEA.NET

Tudorel Toader ar fi ajuns la un acord cu Liviu Dragnea pentru asumarea controversatei Ordonanțe pe amnistie și grațiere, potrivit unor surse citate în presă.

Adaugă părerea ta

Surse din anturajul grupării Dragnea, confirmate la Ministerul de Justiție, au declarat pentru Track News că este o chestiune de zile până când ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea va fi avizată de Tudorel Toader.

Decizia a fost luată după negocieri dure între Dragnea și Tudorel Toader, o parte din acestea derulându-se chiar în timtp ce Opoziția forța revocarea liderului PSD și a "argatului" sau, Florin Iordache", de la conducerea Camerei deputaților.

În schimbul trădării statului de drept, Toader a obținut de la Dragnea continuitatea mandatului la Justiție, care-i permite un statut prefențial pentru el și familie (în special pentru fiul său), dar și imunitate în fața legii, după ce va fi obligat să părăsească ministerul.

Sursele Track News dezvăluie faptul că Toader a negociat dur mai ales pentru perioada sa post-mandat. Dragnea se va spăla pe mâini , spunând că Toader a inițiat amnistia.

Scenariul negociat de Dragnea cu Toader va fi că OUG pe amnistie și grațiere vine de la ministerul Justiției, ca urmare a unei analize profunde, în sprijinul societății civile.