Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acord Guvern-sindicate - salariul minim creşte la 1.250 lei, de la 1 mai 2016

Tuesday, 29 December 2015, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că se va face şi un act normativ cu propunerea de majorare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă, la 1 mai, nu vor avea promisunile respectate, Bogdan Hossu a declarat: "Cred că, în momentul respectiv, ar trebui ca Guvernul să-şi dea demisia. În momentul în care angajamentul lui ferm către partenerii sociali nu şi-l duce la îndeplinire, înseamnă ca Guvernul trebuie schimbat. Noi speram ca măcar acest guvern de tehnocraţi să-şi păstreze angajamentele făcute."

În ceea ce priveşte efortul bugetar, acesta a explicat: "Efortul bugetar nu ar fi decât pentru 39, probabil 45.000 de salariaţi bugetari care se află sub pragul respectiv."

Consiliul Economic şi Social (CES) a fost convocat, marţi după-amiază, pentru a aviza proiectul de hotărâre de Guvern. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, avizul sindicatelor pe hotărârea de guvern ar fi unul negativ.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL