Surpriză uriașă. Cui i-a propus Liviu Dragnea postul de director la TVR

Monday, 21 October 2019, 18:40 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea i-a propus comentatorului sportiv TV Costi Mocanu, fost adjunct al lui Adrian Sârbu la ProTV, funcția de director general la TVR, dar discuțiile s-au oprit pentru că Mocanu se afla pe atunci sub contract cu PRO TV.

Adaugă părerea ta

Conform prosport.ro, contactele ar fi încetat brusc după ce Costi Mocanu ar fi cerut să i se dea mână liberă.

Costi Mocanu i-ar fi solicitat lui Liviu Dragnea mai multe lucruri, între care și garanția că va fi lăsat să-și facă treaba, fără imixtiuni externe în politica editorială, susține sursa citată. El garanta, în schimb, că va pune pe picioare instituția într-un orizont relativ scurt de timp.

Costi Mocanu a confirmat, pentru prosport.ro, discuțiile cu Liviu Dragnea, dar a menționat că n-ar caracteriza drept condiții lucrurile pe care le-a cerut interlocutorilor politici.

“N-am discutat doar cu Dragnea… Am vorbit și cu alții. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiții. Poți să condiționezi Parlamentul? Dar le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca și Radiodifuziunea Română, este vechi și depășit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – și aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni! – să poată face treabă.

Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat și să înregistreze pierderi! Din ce știu eu, a fost inițiată o lege de modificare a statutului TVR și al Radiodifuziunii. A și trecut de Parlament", a explicat Costi Mocanu.