Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surprinzător sau nu, arheologia viitorului va depinde extraordinar de mult de găini

Monday, 24 June 2019, 19:18 Sursă: REALITATEA.NET

Asa cum strămoșii noștri au rămas în istorie după ce au lăsat în urmă, noi am putea să rămânem în istorie drept oamenii-găini, potrivit cercetătorilor. Totuși, de ce tocmai găina?

Ei bine, greutatea totală a speciei Gallus gallus domesticus e mai mare decât greutatea tuturor păsărilor sălbatice laolaltă. Însă, găinile domestice ar putea fi un semnal pentru cercetătorii din viitor, datorită faptului că majoritatea oaselor acestora poartă semnalele creșterii industriale.

„Găinile sunt un exemplu, într-adevăr, a cum am schimbat biosfera pentru a ni se potrivi nevoile noastre umane", a explicat Carys Bennett, autoarea principală a studiului.

Cum ar putea găinile de acum să-i ajute pe cercetătorii din viitor

De asemenea, Carys Bennett mai spune că fosilele găinilor ar putea să reprezinte o nouă epocă geologică, numită Antropocen. Însă, părerile oamenilor de știință sunt împărțite în cazul acestui subiect controversat, deoarece spun că e nevoie de un index de fosile unice, pentru a putea vorbi despre o epocă.

Lucru care ar fi posibil, dacă ne gândim că toate cele 21,4 miliarde de găini domestice au o greutate combinată de aproximativ cinci miliarde de kilograme. Multe din oasele lor ajung în depozitele de deșeuri, unde cantitatea limitată de oxigen este ideală pentru conservarea materiilor organice. Tocmai de aceea, găinile vor ajunge, cel mai probabil, în registrele de fosile.

„Pe măsură ce populația de găini crește, la fel crește și populația de oameni, la fel și cantitatea de plastic folosită și cantitatea de combustibili fosili pe care îi ardem", a explicat Bennett. „Așa că sincronizarea se potrivește destul de bine cu ceea ce oamenii de știință consideră limita pentru Antropocen, care va fi în 1950".

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL