Sunteţi împătimiţi de selfie-uri? Ar putea fi o problemă psihologică gravă

Tuesday, 26 June 2018, 12:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cercetătorii au analizat fenomenul, după ce au studiat şi alte tulburări legate de tehnologie. Una dintre acestea este "nomofobia", adică teama de a nu avea un telefon mobil la îndemână. 

Doctorul Mark Griffiths, de la departamentul de psihologie din cadrul Univertisăţii Nottingham Trent, a vorbit despre prima Scală a comportamentului pentru cei care îşi fac selfie în mod excesiv. Aceasta a fost elaborată în India, ţara cu cei mai mulţi utilizatori de Facebook, în urma unui studiu la care au participat 400 de persoane. Cercetătorii au vrut să determine, astfel, cât de afectaţi sunt oamenii de "selfitis".

"Cei cu această afecţiune suferă de lipsă de încredere în sine şi caută să se potrivească cu cei din jurul lor. Ei pot prezenta simptome ca în cazul unor comportamente de dependenţă." afirmă un alt cercetător care a participat la studiu. 

În anii de urmează, vor fi efectuate cercetări suplimentare, pentru a înţelege şi mai mult de ce dezvoltă oamenii acest comportament potenţial obsesiv şi cum pot fi ajutate persoanele cele mai afectate. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL