Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suceava: Orașul Siret, plasat în scenariul ROȘU! Peste 7 cazuri de covid la mia de locuitori. Măsuri pentru a evita carantinarea localităţii

Thursday, 17 September 2020, 20:40 Sursă: Realitatea.NET

Autoritățile au luat deja măsuri pentru a evita carantinarea localităţii: au închis unitățile de învățământ, dar și restaurantele și cafenelele abia redeschise.

Orașul a intrat în scenariul roșu din cauza focarului de coronavirus care a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie. Aici sunt confirmate 38 de cazuri, atât pacienți cât și angajați, iar aceștia din urmă au intrat în contact și cu alte persoane din afara spitalului. Ca urmare, incidența cazurilor la mia de locuitori a crescut exploziv, iar autoritățile au fost nevoite să ia măsuri urgente.

Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială „Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi dimineață. Pentru cei aproape 1.900 de elevi din ciclul primar, gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online cel puțin pentru următoarele două săptămâni.

Primarul Adrian Popoiu a declarat că tot de joi industria HoReCa își va putea derula activitatea exclusiv la terase, iar slujbele religioase se vor ține numai în aer liber,  credincioșii având obligația să poarte mască de protecție.

Edilul din Siret a făcut un apel către locuitori să respecte măsurile sanitare impuse de autorități pentru a nu se ajunge la carantinarea orașului, potrivit europa FM.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL