Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BACALAUREAT 2016. Aşteptarea a luat sfârşit! Avem SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare ROMÂNĂ SCRIS

Monday, 04 July 2016, 17:39 Sursă: REALITATEA.NET

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine PROBELE SCRISE din cadrul examenului de BACALAUREAT 2016, în cele 473 de centre de examen. Dintre aceștia, 114.993 de candidați (71,23%) provin din promoția curentă, iar 22.351 de candidați (28,77%) - din seriile anterioare.

De asemenea, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

REZULTATELE FINALE ale examenului de BACALAUREAT 2016 urmează să fie afişate în data de 16 iulie.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - Primele controverse legate de subiectele de la Bacalaureat română scris au început să apară deja. Un profesor susţine că şi romanul "Moromeţii", de Marin Preda, este un roman psihologic.

În materialul următor poţi citi argumente pro şi contra acestei idei. De asemenea, vei afla ce se întâmplă dacă şi tu ai ales să analizezi acest roman la proba scrisă de limba română, din cadrul examenului de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ. E "Moromeții" roman psihologic? Ce se întâmplă dacă ai ales acest roman la română

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - ora 14:50 - Ministerul Educaţiei a publicat BAREMUL pentru proba de Bacalaureat 2016 română scris. Subiectele şi baremul pentru examenul de BACALAUREAT 2016 pot fi descărcate de la finalul acestui articol.

ACCESEAZĂ DOCUMENTELE din această ştire pentru a vedea BAREMUL oficial, publicat de Ministerul Educaţiei.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - BREMUL de corectare de la examenul de Bacalaureat 2016, proba de limba română, va fi publicat, în jurul orei 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro. Până la acea oră, site-ul nostru, www.realitatea.net, vă oferă, în timp real, toate informaţiile de care aveţi nevoie despre proba de astăzi, 4 iulie, a examenului de Bacalaureat.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - ora 12:30: În acest articol poţi vedea câteva sugestii atât pentru rezolvarea subiectelor care tratau romanul interbelic, cât şi a celor care vizau romanul psihologic.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - ora 11:30: Primii absolvenţi de clasa a XII-a au ieşit deja din sălile de examen. Unii s-au declarat mulţumiţi de subiectele primite, alţii, însă, au spus că nu se aşteaptă la note de trecere.

Ce probleme au întâmpinat aceştia? Ei bine, aceştia au avut de tratat subiecte pe ROMANUL INTERBELIC - profil real - şi pe ROMANUL PSIHOLOGIC, profil uman.

Iată, aşadar, ce SUBIECTE au avut de rezolvat absolvenţii clasei a XII-a la proba de Bacalaureat ROMÂNĂ SCRIS - profil REAL:

Şi, dacă nu ştiai despre ce roman poţi să vorbeşti în lucrarea ta de Bacalaureat, în materialul următor vei vedea câteva din TEXTELE indicate:

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - Roman psihologic. Despre ce romane puteau scrie elevii la BAC 2016 la română

În continuare puteţi vedea ce SUBIECTE au avut de rezolvat absolvenţii clasei a XII-a la proba de Bacalaureat ROMÂNĂ SCRIS - profil UMAN:

 

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - Roman interbelic. Ce romane au fost scrise în perioada interbelică

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS. Subiecte grele la Română: Romanul interbelic şi romanul psihologic

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - ora 11:00: Am aflat ce s-a dat anul acesta la examenul de Bacalaureat ROMÂNĂ SCRIS:

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS subiecte uman:

- caracterizare roman psihologic şi text dramatic;

- text argumentativ despre rolul lecturii.

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS subiecte real:

- viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic;

- text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor;

- un text dintr-o piesă de teatru.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2016 - ROMÂNĂ SCRIS - a început la ora 9:00. Examenul durează trei ore. Site-ul nostru, www.realitatea.net, vă va ţine la curent cu toate informaţiile de ULTIMA ORĂ care privesc modul de desfăşurare al examenului de Bacalaureat. De altfel, SUBIECTELE la ROMÂNĂ 2016 vor fi publicate pe www.realitatea.net imediat după terminarea examenului scris la ROMÂNĂ.  

Urmăriţi, în materialul VIDEO următor, câteva reacţii LIVE surprinse la ELEVII de clasa XII-a, cu puţin timp înainte de a intra în sălile de examen.

LIVE UPDATE: BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS - Examenul la Română BACALAUREAT 2016 va începe la ora 09:00 şi va dura trei ore. Accesul elevilor în sala de examen, pentru a susţine proba scrisă la Română, s-a făcut la ora 8:30.

BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS. Subiecte, barem EDU.RO și capcane în subiecte. Rezolvări online

SUBIECTE şi BAREM ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Subiectele şi baremul pentru examenul de BACALAUREAT 2016 vor fi publicate, în timp real, pe site-ul nostru, www.realitatea.net, urmând ca, undeva în jurul orei 15:00, subiectele şi baremul să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Iată care este CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2016 - PROBA SCRISĂ:

4 iulie 2016 - Limba şi literatura română – proba E)a)probă scrisă
5 iulie 2016 - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
6 iulie 2016 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
12 iulie 2015 - AFIŞAREA REZULTATELOR pentru examenul de BACALAUREAT 2016 (până la ora 16:00) pe EDU.RO
12 iulie 2015 - Depunere CONTESTAŢII (orele 16:00 – 20:00)
13 -15 iulie 2015 - Rezolvare CONTESTAŢII

REZULTATELE FINALE ale examenului de BACALAUREAT 2016 urmează să fie AFIŞATE în 16 IULIE.

Anul trecut, peste 67% dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Cea mai scăzută promovabilitate a fost în 2012, atunci când doar 44% dintre liceeni au reuşit să treacă cu bine peste acest examen.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. REGULI pentru examenul de BACALAUREAT 2016.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Toate sălile de EXAMEN vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate, în acelaşi mod, şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica SUBIECTELE şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Extrem de important este faptul că, potrivit metodologiei de EXAMEN, candidaţii NU pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru REZOLVAREA SUBIECTELOR, şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din EXAMEN şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. La EXAMENUL DE BACALAUREAT 2016, elevii primesc SUBIECTE diferite în funcţie de ce PROFIL au urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen SUBIECTE mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu SUBIECTE diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de EXAMEN.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Cum PROMOVEZI EXAMENUL de BACALAUREAT 2016

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Absolvenţii de liceu promovează EXAMENUL de BACALAUREAT 2016 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Lucrările scrise ale candidaţilor la BACALAUREAT pot fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat. Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Absolvenţii de liceu promovează examenul de BACALAUREAT dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de BACALAUREAT.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. A doua SESIUNE a examenului de BACALAUREAT 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate să se desfăşoare în perioada 18 - 22 iulie.

Astfel, în 16-17 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 17-19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 18-19 august - evaluarea competenţelor digitale.

Din 22 august, vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată, în 23 august, de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele REZULTATE vor fi afişate în 29 august, până la ora 16:00, iar CONTESTAŢIILE vor fi depuse între orele 16:00 şi 20:00. În 30-31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ și BAREM. În cele ce urmează, puteţi consulta SUBIECTE care au picat la sesiunea din 2015 a examenului de BACALAUREAT, de la profilul UMAN:

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Subiect I Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Analizarea unui text numit ”Trei Generații”, de Lucia Demetrius

Subiect II Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate

Subiect III Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic

BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ și BAREM. Iată ce se notează la proba de limba română:

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Prin susținerea probei la această disciplină, candidații trebuie să facă dovada competențelor formate atât în ciclul inferior, cât si în ciclul superior al liceului (clasele a IX-a - a XII-a), prin raportare la conținuturile parcurse, în conformitate cu programa de examen:

1. Utilizarea corectă si adecvată a limbii române în diferite situații de comunicare

2. Utilizarea adecvată a strategiilor de comprehensiune si de interpretare, a modalităților de analiză tematică, structurală si stilistică în receptarea textelor literare si nonliterare

3. Punerea în context a textelor studiate prin raportare la epocă sau la curente culturale/literare. La acest punct se urmărește identificarea si explicarea relațiilor dintre opere literare si contextul cultural în care au apărut acestea; argumentarea în scris și oral a unor opinii în diverse situații de comunicare; argumentarea unui punct de vedere privind textele literare si nonliterare studiate sau la prima vedere.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Exemple de SUBIECTE pentru proba de luni, 4 iulie, la BACALAUREAT

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016. Subiectul I cere analizarea unei poezii de Maria Bănuș.BACALAUREAT 2016 SUBIECTE ROMÂNĂ. Subiectul II presupune scrierea unui text de tip argumentativ despre necesitatea promovării diversității culturale în societatea de astăzi.

SUBIECTE şi BAREM BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ SCRIS. Subiectele şi baremul pentru examenul de BACALAUREAT 2016 au fost publicate, în timp real, pe site-ul nostru, www.realitatea.net. Ulterior, în jurul orei 15:00, subiectele şi baremul au fost publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL