SUA încetează sprijinirea rebelilor sirieni, iar Rusia aplaudă inițiativa americanilor

Thursday, 20 July 2017, 15:22, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei superioare (Consiliul Federaţiei) a parlamentului rus, Konstantin Kosacev, a salutat joi veştile ''excelente, de mult aşteptate'', că Statele Unite ale Americii (SUA) pun capăt sprijinului lor pentru rebelii din Siria răvăşită de război, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres

Adaugă părerea ta

''Această schimbare de lucruri va crea, fără îndoială, noi oportunităţi pentru colaborarea ruso-americană în lupta împotriva terorismului în ţară'', a afirmat Kosacev pe pagina sa de Facebook. 

The Washington Post a relatat miercuri că preşedintele american, Donald Trump, încetează un program sub acoperire al CIA de înarmare şi instruire a aşa-numiţilor rebeli sirieni moderaţi. 

Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, s-au întâlnit la începutul acestei luni la summitul G-20 de la Hamburg (Germania). 

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a afirmat, în declaraţii transmise de către media de stat joi, că cei doi lideri nu au discutat despre sprijinul american pentru rebelii din Siria la întâlnirea lor de la Hamburg. 

Rusia este principalul susţinător militar al controversatului regim al Siriei, un aliat de mult timp al Rusiei, din ţara răvăşită de un război sângeros, în care sunt implicate mai multe părţi. 

SUA şi unele puteri regionale, care au acuzat regimul sirian de comiterea de crime împotriva umanităţii, inclusiv uciderea de civili, îi sprijină pe rebelii care încearcă să înlăture regimul sirian. 

SUA şi Rusia, în pofida sprijinului lor pentru părţi opuse, sunt de acord asupra necesităţii de a eradica gruparea Stat Islamic, care acţionează în Siria şi pe care ONU a desemnat-o drept organizaţie teroristă.