Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE: Studiourile televiziunilor lui Plahotniuc, puse sub sechestru. Reacţia redacţiilor

Tuesday, 02 July 2019, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de procurori în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani. RISE Moldova a reușit să identifice câteva dintre proprietățile sechestrate.

Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Sechestrul a fost pus pe 27 iunie, conform extraselor cadastrale. Purtătorul de cuvânt al CNA a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, ci şi conturile companiei lui Plahotniuc, măsurile fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Într-un comunicat comun, redacţiile celor patru televiziuni precizază că activitatea nu le este afectată, pentru că au statut de chiriaşi în clădirea deţinută de firma lui Plahotniuc. "Aflarea clădirii sub un astfel de sechestru nu are cum să afecteze activitatea chiriaşilor, respectiv a instituţiilor media şi a jurnaliştilor din redacţiile situate în interiorul imobilului, pentru că această măsură asiguratorie nu are vreo legătură directă cu instituţiile media PRIME TV, PUBLIKA TV, CANAL 2, CANAL 3 sau cu echipamentele aflate în proprietatea acestor instituţii media", se spune ]n comunicat.

De asemenea, comunicatul neagă speculaţiile privind efectuarea unor percheziţii în studiourile şi redacţiile instituţiilor media. Comunicatul integral AICI.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL