Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Strategia de vaccinare va fi prezentată vineri. Ce spune Ludovic Orban despre slujbele de Crăciun - VIDEO

Thursday, 03 December 2020, 09:44 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Astăzi se va aproba strategia de vaccinare în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. În cursul zilei de mâine, cei care conduc campania, domnul Colonel Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat Andrei Baciu, vor prezenta strategia și vor sta la dispoziție cu răspunsuri la întrebări”, a anunțat Orban. 

Întrebat despre recomandarea Comisiei Europene, care consideră că liturghiile de Crăciun față în față ar trebui înlocuite cu ”inițiative online sau televizate”, Premierul a precizat că, în țara noastră, slujbele religioase se pot organiza dacă sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. 

”Slujbele în România se pot desfășura respectând măsurile de protecție sanitară - păstrarea distanței, portul măștii, dezinfecția - care nu sunt foarte complicate. Deci slujbele se desfășoară.

Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus. În ultimele zile au fost zile libere și s-au efectuat mai puține teste. S-au testat cazurile prioritare. Săptămâna anterioară am avut cu peste 2.000 de cazuri mai puține decât cea precedentă. De asemenea, a scăzut procentul de pozitivare la săptămână. Am început ca, aproape în fiecare zi, numărul persoanelor care se vindecă să fie mai mare decât cel al persoanelor care se infectează”, a mai precizat Orban.

Citește și: ”Sedință CSAT, astăzi - Strategia de vaccinare este pe ordinea de zi”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL