Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stelian Tănase | Dragnea are nevoie de referendum ca să acopere eşecul guvernării

Friday, 05 October 2018, 19:19 Sursă: REALITATEA.NET

Înt-un editorial de pe blogul său, Tănase afirmă că nu se duce la referendum din mai multe motive. Unul ar fi că tema nu i se pare stringentă, ar fi fost mult mai utilă o consultare populară pentru starea infrastructurii sau a educației. "Sau despre sănătatea populației. Poate unul despre extirparea corupției si interdicția pentru penali de a mai accede în funcții publice(ca în Franța recent). Ar fi fost niste teme de interes public și ar fi putut produce efecte concrete," este de părere Tănase.

Un alt motiv, afirmă scriiorul, este că, din punctul lui de vedere, referendumul "este o simpla operație de propaganda prin care Dragnea &PSD încearcă să demonstreze că mai au sprijin și că au un electorat mare pe care il poate mobiliza. Asta va fi a doua manipulare de proporții, dupa cea a referendumului propriu-zis. Dacă prezența la vot va fi de peste 30% PSD va pretinde că acesta este suportul de care se bucură și va trîmbița cifrele în campaniiile din 2019-20."

În fine, Stelian Tănase nu neglijează nici posibilele efecte nocive asupra imagini europene a României. "Acest referendum are un puternic aer anti-european, ne scoate din Europa. Si dacă nu, ne impinge la periferia ei. (...) Ne intoarce înapoi în timp cu cel puţin 30 de ani. Pe scurt nu merg la referendum. Nu vreau să fiu folosit."

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL