Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ștefănel Dan Marin: „ Ar trebui să existe un filtru al partidului înainte de ca un politician să ajungă în Parlament”

Thursday, 28 May 2020, 14:27 Sursă: realitatea.net

Reducerea numărului de parlamentari la 300

Ștefănel Dan Marin: „În 2017, când am început să promovăm acest proiect, am adunat un milion de semnături. Reducerea numărului de parlamentari înseamnă promovarea de oameni buni. Câți dintre primarii sau consilierii locali s-au întâlnit față în față cu parlamentarul lor? Foarte puțin vă spun eu. Omul politic ar trebui să realizeze că mai presus de interesul propriu stă strategia națională, binele comunității. Liderii politici sunt principalii vinovați, pentru că promovează oamenii care nu au legătură cu profesia sau cu domeniul respectiv. Ar trebui să existe un filtru al partidului, înainte de ca un politician să ajungă în Parlament. Traian Băsescu spune că înainte de a intra în politică trebuie să ai o meserie.”

15 Martie, Ziua Maghiarilor – controversa din Parlament

Ștefănel Dan Marin: „Corect era să supunem la vot acest proiect, pentru a termina cu șantajul pe care îl exercită UDMR-ul față de alte partide politice. Proiectul colegului nostru Marius Pașcan a fost retras la decizia celorlalți lideri de grup. PMP ar fi votat împotriva proiectului, dar vrem să terminăm cu falsitatea anumitor politicieni. Vorbim însă de o strategie națională, de naționalism. PMP a discutat proiectul acesta cu mult timp înainte să fie trecut pe ordinea de zi la Parlament. Trebuie să închidem acest subiect pentru totdeauna. Încercăm să prezentăm românilor ce am observat ani de-a rândul: UDMR practică șantajul politic față de alte partide politice. Proiectul trebuie discutat în Parlament. Nu trebuie să mai facem diferența prin legi locale sau prin hotărâri locale. Suntem singurul partid care și-a trecut în statut Unirea României cu Republica Moldova.”

PMP – cât înseamnă contribuția lui Traian Băsescu

Ștefănel Dan Marin: „Dacă nu ne-am fi aflat în fața unei camere de luat vederi, aș fi spus că 99% e meritul fostului președinte. Așa vă voi spune că Băsescu a sădit sămânța. Totuși, la ultimele două rânduri de alegeri am fost în creștere. Băsescu spune în ultima perioadă spune adevăruri care dor: cea legată de deficit și cea de împrumuturi pentru plata salariilor și pensiilor. Băsescu spune că e important să investim în infrastructură și vom crea mai multe locuri de muncă. În PMP discutăm sdespre lucruri concrete, care dor de cele mai multe ori.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL